Prepararea melcilor

Prepararea melcilor

Oamenii au consumat melci de mii de ani. Sunt bogati in grasimi, apa si proteine si sunt preparati in diverse forme. In Europa si nu numai aici, melcii sunt considerati delicatese.
Melcii reprezinta o afacere deosebita pentru industria alimentare - prin restaurante. In prezent, mancarurile facute cu melci sunt considerate specialitati exclusiviste in multe zone din Franta, Marea Britanie si alte tari, drept urmare au preturi ridicate si fac parte din retetare unice. Incluzandu-le in meniu, orice restaurant isi confera astfel un standard ridicat al serviciilor, astfel fiind catalogate ca restaurante de lux.

Cele mai cunoscute specii de melci sunt Helix Aspersa si Helix Pomatia. Helix Pomatia este o specie care se gaseste in Romania pe scara larga.

In Franta, pentru melci cuvantul folosit este "Escargot". Cand sunt gatiti, melcii sunt preparati cu usturoi, unt si pătrunjel pentru asezonare si sunt serviti in cochilie. Preparatele sunt foarte scumpe deoarece sunt considerate o delicatesa. In Grecia si Italia melcii sunt adesea consumati intr-o varietate de retete, iar uneori sunt preparati cu sosuri si se toarna peste diferite tipuri de paste. Si in Romania restaurantele au inceput sa includa in meniul lor preparate din melci, de asemenea, clasificand aceste preparate ca fiind speciale si cu un pret adecvat.


Totusi, melcii se pot gasi in comert, in general semipreparati deja, la indemana oricui, pot fi achizitionati si gatiti dupa diferite retete - pentru gustul fiecaruia dintre noi. Deoarece constituie un fel de mancare deosebit au fost inventate si ustensile speciale pentru prepararea si servirea acestora. Avem astfel furculita pentru melci, farfurie servire melci, cleste pentru melci.


Daca v-am trezit macar putin curiozitatea va prezentam mai jos si o reteta usoara de preparare a melcilor si va invitam sa o realizati si sa ne transmiteti pararea voastra dupa savurarea lor.

  • 12 melci prefierti
  • 1 lingura de unt
  • 1 legatura de patrunjel
  • 2 cepe verzi
  • 3 catei de usturoi
  • Nucsoara, piper, cimbru, sare - cate un praf din fiecare

Intr-un blender amestecam patrujelul, usturoiul, ceapa verde, condimentele toate impreuna cu untul. Astfel obtinem un untul aromat necesar prepararii melcilor. Melcii prefierti se spala, se extrage mijlocul carnos cu furculita speciala si le taiem talpa pe care o folosim iar restul se arunca, deasupra completam si ungem cochilia cu untul aromat. Apoi ii dam la cuptorul incalzit la 180 grade circa 10 minute, pana ce untul se topeste bine. Se servesc fierbinti, cu un sos de usturoi alaturi.

Spor la gatit!

Comentariu

* Nume:
* E-mail: (nu se publica)
   Website: (site url)http://)
* Mesaj
Scrie codul
Produsul a fost adaugat cu succes pentru comparatia de produse!